Tuinhier Overpelt fietst op zaterdag 14 juli 2018 een 50-tal km door bos en hei.

We vertrekken aan de MS-kliniek om 10.00u  en rijden zo via het routenetwerk (De Winner-De Locht-Hechtel)  naar Koersels Kapelleke. Hier houden we een rustpauze om eventueel de kapel te bezoeken en om iets te eten ( lunch kan je meebrengen).

Daarna fietsen we verder in groep naar de Blue Berry Fields (blauwbessenkwekerij) in Koersel. Hier komen we heel wat te weten over het nut van blauwe en andere bessen.

De volgende stopplaats is Leopoldsburg waar we de sterren van de "Kampse Walk of Fame" bewonderen. We fietsen weer verder tot in Lommel Kerkhoven waar we aan een drinkpauze toe zijn. Later rijden we via Gelderhorsten, het Duits Kerkhof en de "Trapkes " terug naar de MS-kliniek.

De rondrit van is ca 50 km (vanaf de MS kliniek). We fietsen aan een rustig tempo, meestal via het routenetwerk.Toch zijn er hier en daar gevaarlijke oversteekplaatsen. Daarom draag een fluovestje en fietshelm.

De deelnemers zijn verzekerd via de gratis verzekering van Sport.Vlaanderen. Deze verzekering dekt de burgerlijke aansprakelijkheid (schade ten opzichte van 3den) en lichamelijke ongevallen. U kan de voorwaarden nalezen op de site van www.sport.vlaanderen/sportverzekering.

 

 

Logo Tuinhier klein 0