Zondag 16 september

Transfer vanuit Overpelt om 08.00 uur per bus naar Schiphol voor de vlucht naar Bari met vertrek om 12.25 uur en aankomst in Bari om 14.55 uur.

Transfer naar hotel His Majesty**** in Alberobello,.dat ook de volgende dagen onze verblijfplaats is.  Avondmaal in het hotel.

Maandag 17 september               We bezoeken Locorotondo  en  Alberobello

 

 

 

Locorotondo is één van de witte stadjes, mooi gelegen op een heuvel – 400 meter boven zeeniveau - en uitkijkend over de Itria-vallei.

Tijdens de lunch maken we kennis met de typische Apulische keuken.

In Puglia, leiden alle wegen naar Alberobello met zijn vele trulli, witgekalkte puntmutshuisjes die teruggaan tot de 16de eeuw. Je vindt ze in Puglia overal in het landschap als woonst, als schuurtjes en de jongste jaren steeds meer als charmehotelletjes. Alberobello is met zijn ruim 1000 trulli de onbetwiste “trullihoofdstad” en daarom ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

Dinsdag 18 september Bezoek aan Trani en Polignano a mare

Eerst staat Trani op het programma.

We lunchen er en in dit oude havenstadje, waar vissers nog dagelijks hun vangst verkopen en waar de golven de kathedraal strelen. Hier is een bezoek aan dit bouwwerk uit de twaalfde eeuw – een van de mooiste Romaanse kerken in Zuid-Italië – echt wel een “must”. We lunchen in Trani.

               

 In de namiddag bezoeken we Polignano a mare, mooi gelegen aan de Adriatische zee, is vooral bekend geworden dankzij Domenico Modugno, de zanger van “Volare”.  Zijn standbeeld op het centrale plein is voor de inwoners (en toeristen) “the place to be”.

 

Woensdag 19 september

Op bezoek in de stad Lecce, het “Firenze” van het zuiden.  Een barokstad bij uitstek met een historische kern als een theaterdecor.

We lunchen in Lecce om nadien in het uiterste zuiden van Italië, aan de oostkust van de Italiaanse laars het stadje Otranto te bezoeken. Deze historische havenstad waar de tijd heeft stilgestaan en het heden en verleden samensmelten staat bekend om de zeer bijzondere mozaïekvloer in de Romaanse kathedraal.

Donderdag 20 september

Deze dag staat in het teken van de witte stadjes : Ostuni  en Martina Franca.

Het pittoreske middeleeuwse Ostuni is gelegen op een heuvel met zicht op de Adriatische zee. De huizen zijn wit beschilderd met kalk en het oude stadsgedeelte is een fascinerende doolhof van smalle en kronkelende straatjes en lieflijke witte steegjes.

We lunchen in Ostuni.

Martina Franca, al even verblindend wit als Ostuni en is gelegen in het centrum van Trulli-land. De parel van de stad is het mooie historisch centrum dat geheel in barok en rococostijl is gebouwd en waar de witte eenvoud zij aan zij staat met de barokke extravagantie.

Vrijdag  21 september

We verlaten even La Puglia om in de regio Basilicata een bezoek te brengen aan Matera, de stad van de beroemde “sassi” of grotwoningen die eveneens deel uitmaken van de werelderfgoedlijst.

Woningen uitgehakt in de kloven werden tot 1952 nog bewoond door 15.000 mensen toen de Italiaanse regering het verbood. De vaak kroostrijke gezinnen hokten er samen met hun dieren in één ruimte zonder voorzieningen in schrijnende armoede. Door het bijzondere uiterlijk van Matera wordt ze vaak uitgekozen door filmregisseurs als decor.  Tel daarbij nog  een honderdtal grotkerken uit de eerste eeuwen na Chr. en je weet dat Matera geen gewone stad is.

Zaterdag 22 september

We bezoeken de grotten vanCastellana. Lunchen er en bezoeken nadien het havenstadje Monopolie. We maken tevens kennis met een olijfmolen en de productie van olijfolie.

Zondag 30 oktober

Na het ontbijtbuffet verlaten we tijdig Alberobello en vertrekken we naar Bari.

De  terugvlucht van 15.40 uur geeft ons de kans om nog een  bezoek te brengen aan de hoofdstad van La Puglia : Bari. De historische oude stad met zijn talrijke kerken en pleinen is goed bewaard. De beschermheilige van de stad is Sint Nicolaas. Hij kreeg een passende Basiliek waar zijn stoffelijke resten bewaard worden.

In de volkse wijk houden de dames zich dag in dag uit bezig met het maken van de typische “orecchiette” pasta-oortjes voor de plaatselijke restaurants en liefhebbers van “pasta fresca”  We lunchen nog in Bari vooraleer de terugvlucht aan te vatten.

Terugvlucht : 15.40 uur en aankomst in Schiphol om 18.25 uur waar de bus ons opwacht voor de terugreis naar Overpelt

KOSTPRIJS  :   1135 euro (minimum aantal deelnemers 24) (indien meer deelnemers, dan daalt de prijs)

                             

SINGLE TOESLAG  : 155  euro

 Een annuleringsverzekering mogelijk aan : 53 euro  Reis- + annuleringsverzekering : 64euro

INBEGREPEN :                Transfer Overpelt  -  Schiphol  - Overpelt

  • Vlucht Amsterdam - Bari  -  Amsterdam inclusief 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage per persoon.
  • Verblijf met ontbijtbuffet en avondeten in hotel His Majesty ****
  • Alle lunches van dag 2 tot en met dag 8
  • Wijn en water bij alle lunches en ook bij het avondmaal in het hotel
  • ( = volpension)
  • Plaatselijke autocar, uitsluitend voor onze groep, voor de rondreis.
  • Nederlandstalige gids (Jeltina Schoenmaker is kunsthistoricus en archeologe)
  • Toeristentaks in het hotel

NIET  INBEGREPEN

Op enkele plaatsen is er inkom te betalen : +/- 15 euro in totaal

Persoonlijke uitgaven

 

 Heel belangrijk :de reis is volzet. Maar als u interesse heeft, dan kan u op een wachtlijst geplaatst worden en wordt u verwittigd als er onverwacht plaatsen vrijkomen. Op dat ogenblik kan u beslissen of u meegaat of niet.

Interesse in deze reis, neem dan contact op met Anny Truyens 0472/551951 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Tuinhier klein 0